Karin Brouwers
Sabine de Bethune
Cindy Franssen
Brigitte Grouwels
Joris Poschet
Steven Vanackere
Peter Van Rompuy
Johan Verstreken
Kunstrondleiding
François Schuiten - De Belgische Senaat

Kunst in de wandelgangen: het onbekende patrimonium van de Belgische Senaat

 

De Senaat is gehuisvest in het prachtige Paleis der Natie. Dit neoklassieke gebouw biedt onderdak aan een uitgebreide en zeer gevarieerde kunstcollectie, die heel wat markante, maar ook minder bekende kunstwerken omvat. Elk werk is op zijn eigen manier verweven met de geschiedenis van de Belgische democratie.

 

Op initiatief van de commissie Kunst in de Senaat worden er telkens op zaterdag kunstrondleidingen georganiseerd in de Senaat. Onder begeleiding van een gids worden de bezoekersgroepen rondgeleid in de salons, de commissiezalen en de plenaire vergaderzaal van de Hoge Vergadering. Eerder dan de politieke functie van de Senaat, wordt zijn artistiek patrimonium vanuit kunsthistorisch perspectief geduid.

 

Deze boeiende reis, vol verrassingen en ontdekkingen, biedt de bezoekers een eigenzinnig overzicht van de Belgische kunst van de afgelopen 175 jaar.

 

Praktisch

 

De rondleidingen worden op aanvraag georganiseerd op zaterdag voor groepen van maximum 16 personen.

 

Kunstboek Senaat

 

Ter gelegenheid van de rondleidingen publiceerden de Senaat en de uitgeverijen Lannoo en Racine een kunstboek waarin de honderd meest indrukwekkende kunstwerken zijn opgenomen. Het boek kost 15 euro en is te verkrijgen in de Senaat (de heer De Meerleer, Leuvenseweg 7, 1000 Brussel). Het kan ook toegestuurd worden na storting van 15 euro per exemplaar op rekeningnummer 000-0009119-01 van Quaestuur van de Senaat met vermelding "kunstboek", de taalversie (NL, FR of FR/DE) en de naam en het adres van de bestemmeling.

 

terug  naar het overzicht

SCHRIJF IN OP ONZE
E-BRIEF!