Karin Brouwers
Sabine de Bethune
Cindy Franssen
Brigitte Grouwels
Joris Poschet
Steven Vanackere
Peter Van Rompuy
Johan Verstreken
Bezoek

DE SENAAT OPENT ZIJN DEUREN

 

 

Bezoek de Senaat en de Kamer met uw vereniging, klas, collega's, familie of vrienden!

 

Het federaal parlement in Brussel is het politieke hart van België. Parlementsleden bestuderen in de diverse commissiezalen beleidsnota’s, wetsvoorstellen en wetsontwerpen. In het halfrond leidt de voorzitter de debatten. Senatoren en kamerleden haasten zich van de ene vergadering naar de andere. Journalisten nemen interviews af. Camera’s draaien…

Wil u kennismaken met de politieke drukte van het federaal parlement? De CD&V-senaatsfractie nodigt u uit om samen met uw vereniging, klas, collega’s, familie of vrienden een bezoek te brengen aan het prachtige achttiende-eeuwse parlementsgebouw.

 

Programma

Voor de rondleiding begint, krijgt u via een vertoning van de video "Het federale parlement van België" een impressie van de functie en werking van het federale parlement. Na de vertoning leidt een ervaren gids u rond door het parlementsgebouw. Een klassieke rondleiding loopt langs de bekende halfronden, verschillende commissiezalen en andere historische ruimten. Tijdens vergaderingen zijn verschillende ruimten en zalen niet toegankelijk. De plenaire vergadering kan wel rechtstreeks van op de publiekstribune gevolgd worden. Wij zorgen ervoor dat uw groep in de mate van het mogelijke ontvangen wordt door een van onze senatoren.

 

Themarondleidingen

Wanneer?

Groepsbezoeken zijn mogelijk op alle werk- en zaterdagen om 10, 11, 14 en 15 uur. Er zijn geen groepsbezoeken op zon- en feestdagen.

 

Groepsbezoek aanvragen?

Laat ons weten wanneer, met welke groep en met hoeveel personen u een groepsbezoek plant. Vul hiervoor bijgevoegd inschrijvingsformulier in. Nadien krijgt u van ons een bevestigingsbrief. Bezoeken worden best een paar maanden op voorhand aangevraagd. Een groep bestaat uit minimum 10 personen.

 

Download het inschrijvingsformulier (pdf)

 

Onthaal

Bezoekersingang federaal parlement: Leuvenseweg 13 (tegenover Leuvenseweg 7), 1000 Brussel

Wegbeschrijving

Openbaar vervoer
De bezoekersingang (Leuvenseweg 13) ligt op ongeveer tien minuten wandelen van het Centraal Station, op 300 meter van de metrohalte Madou en op 400 meter van de metrohalte Kunst-Wet. Bus 65 en bus 66 stoppen in de omgeving van het parlement (uitstappen bij halte Drukpers).

Met de wagen
Neem de kleine Brusselse Ring en rij af via uitrit "Wet/Loi". Aan de lichten rijdt u de Wetstraat in (éénrichtingsverkeer). Aan de eerste lichten: rechts (Hertogstraat). Daarna komt u aan een splitsing: daar rechts houden (Hertogstraat blijven volgen). Het volgende kruispunt is de kruising met de Leuvenseweg. Voor de bezoekersingang van het federaal parlement neemt u aan het kruispunt links tot Leuvenseweg 13. Houd er rekening mee dat tijdens weekdagen parkeerplaatsen in Brussel schaars zijn. De dichtstbijzijnde parkeergarage is parking Wet in de Wetstraat.

SCHRIJF IN OP ONZE
E-BRIEF!