Karin Brouwers
Sabine de Bethune
Cindy Franssen
Brigitte Grouwels
Joris Poschet
Steven Vanackere
Peter Van Rompuy
Johan Verstreken
Persbericht
Karin Brouwers in de bres voor vlottere mobiliteit.
(02-06-2017)

Een jaar nadat de Senaat het informatieverslag over een beter gecoördineerd openbaar vervoer goedkeurde, peilde CD&V-Senator en Vlaams Parlementslid Karin Brouwers bij Minister Ben Weyts naar een stand van zaken betreffende de uitvoering van de geformuleerde aanbevelingen. “Voor- en tegenstanders van de Senaat zijn het er roerend over eens dat het rapport over het openbaar vervoer een kwaliteitsvol werkstuk is. De Senaat heeft in 2016 meer dan 20 aanbevelingen geformuleerd die letterlijk de weg vrij maken naar een beter openbaar vervoer. Dit verslag en de aanbevelingen zijn te waardevol om ze nu ergens op een kabinet stof te laten vergaren”, zo stelt Karin Brouwers in een reactie.

Het Senaatsverslag stipuleert in aanbeveling 25 dat de verschillende mobiliteitsministers in dit land dienen te rapporteren welke aanbevelingen ze al dan niet hebben geďmplementeerd. Die aanbeveling was de aanleiding voor Karin Brouwers om Vlaams Minister Weyts gisteren aan de tand te voelen in de bevoegde Vlaamse Commissie.

Vooral de uitbreiding van het ééngemaakte Brusselse vervoersbiljet ‘Jump’ was voorwerp van gesprek tussen de Minister en de Leuvense politica. “Het Brusselse Jump-ticket laat gebruikers toe zowel gebruik te maken van de NMBS, de MIVB, TEC en De Lijn”, aldus Brouwers. “Brussel is de nationale hoofdstad waar tienduizenden Vlamingen dagelijks hun boterham verdienen. Elk initiatief dat die Vlamingen makkelijker in en door Brussel krijgt, is welkom”, zo licht Brouwers toe.

Om dat te realiseren moet volgens Karin Brouwers bekeken worden op welke manier het Jump-ticket kan uitgebreid worden naar de Vlaamse Rand. “Een vlottere mobiliteit bereik je niet door wegbarricades op te werpen”, bedenkt Brouwers zich. “Als we mobiliteitsproblemen willen oplossen in plaats van ze in stand te houden, is de uitbreiding van het Jump-ticket naar Vlaanderen een zeer reële optie. Ik kijk dus uit naar de resultaten van het studiebureau dat die optie momenteel onderzoekt”, besluit Karin Brouwers.

Meer info


Terug naar het overzicht
SCHRIJF IN OP ONZE
E-BRIEF!