Karin Brouwers
Sabine de Bethune
Cindy Franssen
Brigitte Grouwels
Joris Poschet
Steven Vanackere
Peter Van Rompuy
Johan Verstreken
PERSBERICHTEN
16-06-2017
Sabine de Bethune: "Dierenrechten versterken door grondwettelijke verankering"
Senatrice Sabine de Bethune heeft een voorstel klaar om artikel 7bis van de Grondwet te herzien. Dit voorstel voegt de grondwettelijke bepalingen rond duurzame ontwikkeling aan met aandacht voor dierenwelzijn door dieren te erkennen als wezens met gevoel.
Lees verderSabine de Bethune:
02-06-2017
Karin Brouwers in de bres voor vlottere mobiliteit.
In navolging van het informatieverslag dat de Senaat opstelde over een vlotter openbaar vervoer in BelgiŽ, interpelleerde Senator & Vlaams Parlementslid Karin Brouwers Minister Weyts over een stand van zaken.
Lees verderKarin Brouwers in de bres voor vlottere mobiliteit.
12-05-2017
Cindy Franssen: "Nu nadenken over patiŽntenrechten binnen een mHealth-context"
Senator Cindy Franssen erkende in haar plenaire tussenkomst in de Senaat de vele mogelijkheden van mHealth. Anderzijds is ze op haar hoede voor de uitdagingen die mHealth met zich meebrengt. Lees hier het BELGA-persbericht.
Lees verderCindy Franssen:
28-04-2017
Joris Poschet nieuwe CD&V Senator
Joris Poschet legde op 28 april 2017 de eed af als nieuwe CD&V-Senator. Joris neemt de fakkel over van Sonja Claes. Lees hier de berichtgeving van de nieuwssite bruzz.be.
Lees verderJoris Poschet nieuwe CD&V Senator
10-02-2017
Tussenkomst van Cindy Franssen bij haar voorstel van resolutie tot optimalisatie van de wetgevingstechniek
Tussenkomst van Cindy Franssen tijdens de plenaire vergadering van de Senaat op vrijdag 10 februari 2017 naar aanleiding van de behandeling van haar voorstel van resolutie tot optimalisatie van de wetgevingstechniek op federaal en deelstatelijk niveau in het kader van de uitvoering van de staatshervorming.
Lees verderTussenkomst van Cindy Franssen bij haar voorstel van resolutie tot optimalisatie van de wetgevingstechniek
10-02-2017
Expertenwerkgroep schoont wetgeving voor uitvoering staatshervorming technisch op
Een werkgroep van deskundigen, onder leiding van de voorzitter van de Senaat, moet met het oog op de uitvoering van de staatshervorming aanbevelingen doen om de kwaliteit van de wetgeving op federaal en deelstatelijk niveau zowel technisch als redactioneel te verbeteren. De Senaat keurde daartoe vandaag een voorstel van resolutie van CD&V-senator Cindy Franssen met ruime meerderheid goed.
Lees verderExpertenwerkgroep schoont wetgeving voor uitvoering staatshervorming technisch op
FRACTIE IN ACTIE

Een beter geÔntegreerd openbaar vervoer

20-05-2016

Vandaag keurde de Senaat het informatieverslag met aanbevelingen goed voor een betere samenwerking tussen de overheden om een geÔntegreerd openbaar vervoer te bereiken. Karin Brouwers was initiatiefnemer en rapporteur van dit initiatief. Lees meer

Delegatie van Canadese parlementaire stagiairs

13-01-2016

Deze middag kreeg de Senaat een delegatie van Canadese parlementaire stagiairs op bezoek. Onder andere de senatoren Brigitte Grouwels en Johan Verstreken stonden hen te woord over de werking van het Belgische federale systeem. Het leverde een interessante gedachtewisseling op.

Colloquium ďRepresentatieve democratie: op weg naar het eind van een model? Diagnose en remediŽringĒ

22-09-2015

Op 22 september werd in het halfrond van de Senaat een colloquium georganiseerd met als titel: ďRepresentatieve democratie: op weg naar het eind van een model? Diagnose en remediŽringĒ. Onder andere Senator Peter Van Rompuy maakte deel uit van het politieke panel. Lees hier het verslag, bekijk hier de foto's.

SCHRIJF IN OP ONZE
E-BRIEF!